Zaklada Slagalica

Vrline znanja: Akcija ZID

Datum objave: 07.12.2020. 10:40:32

U osnovnoj školi Stjepana Radića iz Čaglina posljednjih nekoliko mjeseci bilo je zaista burno. Nakon što je tijekom ljetnih mjeseci školu zadesilo nevrijeme i prouzročilo veliku štetu na školi i oko nje, nitko od nastavnika i članova volonterskog kluba škole nije ni slutio da će akcija ZID biti izvedena. No, uz pomoć svih članova zajednice koji su reagirali u najbržem mogućem razdoblju i okupili se oko uređenja škole i njezine okoline, članovi školskog volonterskog kluba uz mentorsku podršku voditelja i nastavnika ipak uspijevaju odraditi jedan dio posla. Pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera, članovi školskog volonterskog kluba uz svoje mentore organiziraju akcije pripreme školskog zida.

Tijekom studenog organizirano je nekoliko akcija pripreme zida potrebnom impregnacijom za potrebe oslikavanja motivima Čaglinskog kraja. U pripremnu akciju uključili su se učenici 6. razreda škole uz kreativnu podršku slikarice Mihaele s kojom su zid prebojali u bijelu boju. Uz pomoć skica s motivima kraja, članovi volonterskog kluba oslikali jedan dio školskog zida na kojemu su prikazana sva četiri godišnja doba. Završetak radova čeka bolje vremenske i epidemiološke uvjete, ali ideja i plan aktivnosti ostaju isti - akcija ZID ugledat će svjetlo dana početkom proljeća iduće godine.

Čestitamo malim volonterima i njihovim mentorima na volji, trudu i radu kojim su pokazali kako zajednica može brzo stati "na noge" i nakon kriznih situacija.

Galeriju fotografija pogledajte na facebook stranici Zaklade.

Projekt „Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice“ provodi D-kolektiv i partneri Zaklada Slagalica, Zeleni Osijek, Grad Osijek, OŠ Antuna Gustava Matoša – Čačinci i Medicinska škola Osijek, a financira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.