Zaklada Slagalica

"Rastimo zajedno" u Dalju

Datum objave: 11.03.2021. 09:26:34

Sunčan (ali prohladan) dan u dvorištu Osnovne škole Dalj zagrijali su vrijedni učenici s nastavnicima i ostalim dionicima zajednice. Jučer su se u trenu u dvorištu okupile vrijedne učeničke ruke, vedri glasovi i pozitivna energija u akciji koja je organizirana u sklopu projekta Vrline znanja.

Novoosnovani volonterski klub "Dvorište" Osnovne škole organizirao je akciju sadnje drveća u kojoj su sudjelovali i nastavnici, roditelji, ravnatelj, načelnik Općine, svećenik, predstavnici DKolektiva i Zaklade Slagalica koji su simbolično, raspodjelom poslova, zajedno posadili drvo ginka. Koordinatorica akcije, učiteljica Daniela Maršalek, rekla je kako je cilj povezati učenike kroz program volontiranja i volonterske akcije, a sadnjom drveća simbolično se prati i rast i razvoj djece. Nekoliko učenika istaknulo je da ih volontiranje zanima jer žele nešto pokloniti društvu, a ova akcija im se jako svidjela! Kako i ne bi, kada je organizacija bila izvrsna - nakon sadnje drveća. vrijedna djeca su se počastila sokovima, ukusnim palačinkama koje su pravili učenici Osnovne škole Dalj, a zatim i ukusnom pizzom u iz kuhinje domaćeg obrta! Preostali dio volonterske akcije odnosi se na bojanje školske ograde koje je tamna i oronula. Učenici su podijelili da jedva čekaju uzeti kistove u svoje ruke i doprinijeti ljepšem i vedrijem okolišu škole.

Čestitamo Osnovnoj školi Dalj na izvrsnoj organizaciji, uspješnoj koordinaciji akcije te želji za boljim društvom! Zaista samo zajedničkom suradnjom možemo učiniti kvalitetne pomake.

Projekt "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" provodi DKolektiv i partneri Zaklada Slagalica, Zeleni Osijek, Grad Osijek, OŠ Antuna Gustava Matoša - Čačinci i Medicinska škola Osijek, a financira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Fotografije