Zaklada Slagalica

Predstavljamo priručnik Vrline znanja: škole kao pokretači zajednice

Datum objave: 21.10.2021. 12:11:05

Priručnik Vrline znanja: škole kao pokretači zajednice rezultat je zajedničkog rada provedbenog tima Zaklade Slagalica i DKolektiva, koji na različite načine sudjeluju i doprinose održivom razvoju lokalnih zajednica u kojima djeluju, i to u suradnji s voditeljima i koordinatorima uključenih školskih volonterskih klubova, koji Priručniku daju iznimno važnu praktično ili provedbeno-iskustvenu dimenziju.

Priručnik sadrži i primjere dobre prakse koji pokazuju različite načine učenja o održivosti, povećanju društvenog kapitala i organiziranju zajednice, odnosno primjere organiziranja lokalnih akcija u zajednici, organiziranja školskih volonterskih aktivnosti i iskustva učenikā, nastavnikā i drugih sudionika iz zajednice koji su sudjelovali u tim aktivnostima. Autorice primjera lokalnih volonterskih akcija su predstavnice škola koje su uključene u projekt i projektne aktivnosti. Mentorsku i logističku podršku u organiziranju i provedbi akcija osigurali su Zaklada Slagalica i DKolektiv.

Riječ je o jednom od rezultata projekta "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" koji su od svibnja 2019. partnerski provodili DKolektiv, Zaklada Slagalica, Udruga Zeleni Osijek, Grad Osijek, Medicinska škola iz Osijeka i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca.

Priručnik možete preuzeti OVDJE.

Projekt „Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice” sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.