Zaklada Slagalica

Uspješnice: Novo ruho starog vrtića

Datum objave: 29.06.2012. 09:49:06

„Ovo je bila jedna prava građanska inicijativa, rezultat koje je prekrasno uređen okoliš ovog vinkovačkog dječjeg vrtića, ali naravno i oduševljenje samih mališana od kojih neki u ponedjeljak nisu mogli niti prepoznati svoje igralište, jer je ono dobilo jedno sasvim novo ruho“ riječi su ravnateljice Centra za predškolski odgoj Vinkovci prof. Mirjane Pešec, ujedno i voditeljice građanske inicijative „Zajedno za sigurno i veselo odrastanje“.

Ova je inicijativa odobrena po natječaju „Naš doprinos zajednici“ u listopadu prošle godine, a svoj je vrhunac dosegla u subotu, 26. svibnja kada su se brojni volonteri pridružili djelatnicima i djelatnicama dječjeg vrtića “Vladimir Nazor“ te zaista dali svoj doprinos potpunoj preobrazbi malog dijela svoje zajednice, dvorišta u kojemu svakodnevno boravi najveći broj djece vrtićke dobi u Vinkovcima.

Osim financijske potpore koju je kroz Decentralizirani model financijskih potpora razvoju civilnog društva osigurala Zaklada Slagalica, inicijativu su donacijama materijala, opreme, ali i novca podržali brojni lokalni poduzetnici i obrtnici te roditelji mališana koji pohađaju vrtić „Vladimir Nazor“.

„Radim već 38 godina, a nikad do sada nisam vidjela ovakvu euforiju i radost te želju za radom i stvaranjem nečeg lijepog i korisnog, kao što to vidim danas na ovoj našoj radnoj akciji. Svi se stvarno trude da što bolje odrade posao da bi sve bilo napravljeno na najbolji mogući način“, istaknula je prof. Pešec.

Fotografije