Zaklada Slagalica

Tribina za mlade "Reci što misliš"

Datum objave: 23.05.2019. 10:39:20

Zaklada Slagalica u sklopu projekta »SOS« - socijaliziraj, osvijesti, samozaposli organizirala je tribinu za mlade »Reci što misliš«.
Tribina je namijenjena mladima koji su zainteresirani za društvene i političke procese unutar svojih lokalnih zajednica i koji svojim angažmanom mogu i žele provoditi promjene usmjerene prema lokalnoj politici za mlade. Na tribini se raspravljalo o obrazovanju, budućnosti, potencijalima mladih, njihovoj slici o sebi i medijima koji u posljednje vrijeme kreiraju nerealne standarde života mladih. Na tribini je sudjelovalo 20ak mladih aktivnih pojedinaca - članova organizacija civilnog društva, srednjoškolaca i aktivista koji svojim djelovanjem u zajednici utječu na razvoj pozitivne društvene klime za mlade.

Cilj tribine bio je prikupiti razmišljanja mladih u Osijeku o mogućnostima uključivanja u različite procese unutar lokalne zajednice. Svi polaznici tribine moći će sudjelovati na interaktivnim radionicama kazališta potlačenih i u kreiranju i realizaciji predstava prema metodi kazališta potlačenih. Predstave su planirane za kraj godine, a tijekom procesa pripreme predstava mladi će kreirati prijedlog aktivnosti i strategije kojom žele utjecati na različite politike za mlade u gradu Osijeku.

Autor fotografija: Mario Miloloža

Tribina se održala u sklopu projekta S.O.S. (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) koji provodimo u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijali fond.

Projektom S.O.S. želimo utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Projekt se provodi na području Istarske i Osječko-baranjske županije.

Fotografije