Zaklada Slagalica

Projekt SOS: Završen prvi ciklus programa jačanja kapaciteta udruga mladih/koje rade s mladima

Datum objave: 14.02.2019. 14:36:08

Zadnji modul programa edukacije za zaposlenike/volontere/članove udruga mladih/koje rade s mladima s područja Osječko-baranjske županije je održan 12. i 13. veljače ove godine. Time je uspješno završen prvi ciklus osposobljavanja za područje Osječko-baranjske županije u okviru projekta SOS . U fokusu ovog modula bila je vidljivost i promocija udruga, a ako je suditi po nalazima evaluacije, najzanimljiviji dio je bio onaj o brandiranju neprofitnih organizacija. Poticajna razmjena iskustava o korištenju društvenih mreža u promociji i informiranju potvrđuje važnost takve vrste alata u povećanju vidljivosti neprofitnih organizacija, pogotovo kada je riječ o onima koji rade s mladima i/li za mlade. Na primjerima uključenih udruga smo provjeravali kako vidimo sami sebe, a kako nas vide drugi te ima li prostora za poboljšanje u području vidljivosti. Od studenog prošle godine održano je 8 dana edukacije, a program je uspješno završilo 14 mladih iz Osijeka, Valpova i Ladimirevaca. Njihove preporuke i komentari će zasigurno doprinijeti još većoj kvaliteti ovog programa koji ćemo nastaviti s novom generacijom polaznika u listopadu ove godine.

P.S. Podjela potvrda o završenom programu je bila najveselija u povijesti Zaklade Slagalica, hvala svim sudionicima na tom neprocjenjivom iskustvu!

Aktivnost se provodi u okviru projekta SOS financiranog sredstvima Europske unije iz programa Europski socijalni fond, a koji Zaklada Slagalica provodi u partnerstvu s Gradom Pulom, udrugom Alumni FET Pula te Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule.

Fotografije