Zaklada Slagalica

Projekt SOS: Završen i drugi ciklus programa jačanja kapaciteta udruga mladih/koje rade s mladima

Datum objave: 12.12.2019. 14:36:08

Zadnji modul programa edukacije za zaposlenike/volontere/članove udruga mladih/koje rade s mladima s područja Osječko-baranjske županije je održan 5. i 6. prosinca ove godine sa dvije zanimljive teme i izvrsne vanjske predavačice. Ena Valentina Đerek iz osječkog Bamboo Laba održala je radionicu o digitalnom marketingu za neprofitne organizacije, a Sonja Vuković iz udruge SLAP uvodnu radionicu o društvenom poduzetništu. Time je uspješno završen i drugi, tj. zadnji ciklus osposobljavanja za područje Osječko-baranjske županije u okviru projekta SOS.

Zaključak tima Zaklade je kako su ovakvi programi edukacije nužni kao oblik kontinuirane podrške udrugama mladih/za mlade jer je često riječ o organizacijama koje rade "srcem" i "za mlade", a nemaju mogućnosti u dovoljnoj mjeri ulagati u ljudske resurse. Također, specifične potrebe organizacija koje na različite načine uključuju mlade u svoje aktivnosti (npr. razlike između KUD-ova i udruga usmjerenih promociji i afirmaciji nekog oblika umjetnosti među mladima) trebaju biti uvažene prilikom razvoja programa podrške. Horizontalne teme kao što su uključivanje i zadržavanje članova i volontera, vidljivost i transparentno upravljanje jedna su od onih stvari koje se nikada neće potrošiti, tj. s obzirom na nestalnost u timovima, potrebno je trajno osiguravati dodatnu podršku onima koji žele, pa makar i privremeno, doprinositi rješavanju problema i potreba populacije mladih na nekom području.

Od listopada do prosinca je održano ukupno 8 dana edukacije, a u programu je sudjelovalo ukupno 10 stručnjaka i stručnjakinja koji rade s mladima s područja Osječko-baranjske županije.

Aktivnost se provodi u okviru projekta SOS financiranog sredstvima Europske unije iz programa Europski socijalni fond, a koji Zaklada Slagalica provodi u partnerstvu s Gradom Pulom, udrugom Alumni FET Pula te Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule.

Fotografije