Zaklada Slagalica

Otvorene prijave za trening za trenere: Kazalište potlačenih - metoda za rad sa djecom i mladima

Datum objave: 04.02.2019. 08:45:52

Zaklada Slagalica u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Istarskim narodnim kazalištem Pula (INK), organizira radionicu o primjeni kazališta potlačenih u radu sa mladima, a namijenjena je osobama s područja Osječko-baranjske županije starijima od 18 godina koje rade sa mladima (kao volonteri/zaposlenici udruga ili ustanova). Riječ je o programu neformalnog obrazovanja temeljenom na primjeni kazališnih metoda čije forme, metode i proces na različite načine doprinose emancipaciji i osnaženju mladih odraslih osoba i olakšavaju proces njihove tranzicije u odraslost.

Radionica će trajati 5 dana uvodnog treninga, a nakon toga će svi polaznici kroz mentoriranje provesti jednu manju radionicu sa skupinom mladih s kojom rade. Broj sudionika sa područja Osječko-baranjske županije je ograničen na 10, a planirani termin održavanja radionice je od 25.3. do 30.3.2019. godine u Puli. Troškovi prijevoza, smještaja i hrane tijekom treninga su osigurani.

Prijave su otvorene do 10. ožujka 2019., odnosno do popunjenosti liste sudionika, a za prijavu potrebno je popuniti obrazac u prilogu i poslati ga na adresu e-pošte info@zaklada-slagalica.hr.

Radionicu će voditi Aleksandar Bančić, dramski pedagog, glumac - član dramskog studija INKa,. Aleksandar od 2005. vodi Međunarodni kazališni festival mladih koji od 2008.g. koji sadržava “Pulski Forum - festival Kazališta potlačenih”. Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj koji mu je na osnovi stečenog iskustva i završenih radionica dodijelio stručno zvanje dramskog pedagoga - mentora. Sudjelovao je na mnogim kazališnim susretima u zemlji i inozemstvu i vodio je razne radionice i projekte u Hrvatskoj, Srbiji i Portugalu za organizacije poput UNICEF-a, Amnesty International, Sigurne kuće Istra, Projekta građanske demokratske inicijative i dr., a član je i međunarodne kazališne družine s kojom stvara predstavu forum-kazališta "Hotel EUropa". Režiser i asistent na brojnim predstavama, objavio je članke o kazalištu u biltenima Amnesty Internationala Hrvatska i Hrvatskog centra za dramski odgoj te u dvije knjige.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u promicanju novih oblika sudjelovanja i utjecaja mladih na rješavanje za njih važnih pitanja metodom Kazališta potlačenih. Novi pristupi i oblici djelovanja doprinose otvaranju važnih teme i problema te potiču i ohrabruju mlade osobe da i sami utječu na rješavanje postojećih lokalnih problema vezanih uz smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti, konkurentnosti mladih na tržištu rada, razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija.

Za više informacija javite nam se: info@zaklada-slagalica.hr ili na telefon: 031 213-255

Radionica se održava u sklopu projekta S.O.S. (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) koji provodimo u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijali fond.

Projektom S.O.S. želimo utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Projekt se provodi na području Istarske i Osječko-baranjske županije.