Zaklada Slagalica

Novi projekt Mladforme - #Bezfiltera

Datum objave: 30.09.2020. 14:46:34

Ponosni smo na mladu ekipu iz Mladforme koja je svojim idejama i upornošću i uz našu malu podršku uspjela ostvariti super rezultat - pozitivno ocjenjen projekt Bez filtera sufinanciran Europskim snagama solidarnosti Europske unije.

Ideja za projekt nastala je na online radionici o razvoju projektnih ideja koja se provela u sklopu projekta SOS koji provodimo u partnerstvu s Gradom Pula, Udrugom mladih i Alumni FET Pula te Zakladom Istra.

Radionica je održana za vrijeme lockdown-a u trenutku kada su članovi novoosnovane inicijative Mladforma razmišljali o pokretanju online akitvnosti za mlade. Uz mentorsku pdoršku Zaklade kreiran je projektni prijedlog inicijative koji je rezultirao pozitivno ocjenjenim projektom.

Online radionica se održala u sklopu projekta S.O.S. (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) koji provodimo u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijali fond.

Projektom S.O.S. želimo utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Projekt se provodi na području Istarske i Osječko-baranjske županije.