Zaklada Slagalica

Konferencija: I moj glas donosi promjenu

Datum objave: 26.10.2020. 14:11:26

Zaklada Slagalica, zajedno s partnerskim organizacijama projekta SOS, poziva sve mlade na sudjelovanje na dvodnevnoj završnoj konferenciji "I moj glas donosi promjenu" koja će se održati putem Zoom platforme 28. i 29. listopada od 17 do 19 sati.

Cilj konferencije je približiti sudionicima različite mogućnosti uključivanja u političke procese koje se tiču mladih, načine zagovaranja i primjere dobre praske utjecaja mladih na percepciju lokalne politike.

Konferencija je namijenjena mladima s područja Osječko-baranjske i Istarske županije, a s obzirom da se odvija online, broj sudionika neće biti ograničen.

Predavači na konferenciji su istaknuti pojedinci s dugogodišnjim iskustvom u radu u zagovaračkim i političkim procesima te radu s mladima.

1. Marina Škrabalo i Ivan Blažević, Zaklada Solidarna: Zagovarački procesi u političkom prostoru

Marina Škrabalo upraviteljica je Zaklade Solidarna, mirovna aktivistkinja, istraživačica i zagovarateljica ljudskih prava, predstavnica hrvatskih ljudskopravaških i demokratskih organizacija pri Europskom ekonomskom i socijalnom vijeću.

Ivan Blažević je tajnik Zaklade Solidarna, aktivist , koordinator i organizator.

2. Marko Kovačić, Institut za društvena istraživanja: Mladi i politička participacija

Marko Kovačić doktorirao je javne politike na Sveučilištu u Ljubljani, magistrirao političku znanost na Central European University u Budimpešti, a drugi magisterij, onaj iz javnih politika, stekao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je i diplomirao politologiju. Bavi se proučavanjem politika za mlade; političke participacije mladih, njihove političke kompetencije i rada s mladima.

3. Krešimir Krolo, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru: Mladi i suvremena kultura

Krešimir Krolo docent je na Zadarskom sveučilištu, a područja znanstvenog interesa su mu sociološke teorije, kulturni studiji, mladi i mediji, (nove) kulture mladih, kulture virtualnih zajednica i metodologija medijskih istraživanja.

Konferenciju će otvoriti predstavnice organizacija uključenih u projekt:

  • Lena Radunić, Grad Pula
  • Helga Možé, Zaklada Istra
  • Jelena-Gordana Zloić, Zaklada Slagalica
  • Kristina Rabar, Udruga Alumni FET

Drugoga dana konferencije predstavit će se i primjeri dobre praske utjecaja mladih na lokalne politike u Istarskoj i Osječko-baranjskoj županiji (primjer korištenja metode legislativnog kazališta s mladima).

U privitku teksta je program konferencije i poveznice na Zoom platformu.

DAN 1. (28.10. od 17 do 19 sati)

https://zoom.us/j/92667650240?pwd=dnltbThKZ2lQenFzbWVkNTFFVXU3UT09
Meeting ID: 926 6765 0240
Passcode: 222701

DAN 2. (29.10. od 17 do 19 sati)

https://zoom.us/j/95032236008?pwd=aXIvSno0M2lTd1V3VjNnOUY0eHd0UT09
Meeting ID: 950 3223 6008
Passcode: 034781

Mlad/a si, težiš promjenama i zanima te kako možeš utjecati na kreiranje zajednice po mjeri mladih? Poslušaj predavanje koje te zanima, educiraj se i budi promjena koju želiš vidjeti!

Završna konferencija dio je aktivnosti u sklopu projekta S.O.S. (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) koji provodimo u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijali fond.

Projektom S.O.S. želimo utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Projekt se provodi na području Istarske i Osječko-baranjske županije.

Dokumenti

SOS program

SOS program
0.24 MB