Zaklada Slagalica

Četvrti blok edukacije Škole za održivi razvoj 2021. u Šibeniku

Datum objave: 20.09.2021. 09:48:44

U sklopu projekta „SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost“ 16. i 17. rujna 2021. godine održan je četvrti blok edukacije Škole za održivi razvoj 2021. u Šibeniku. 25 sudionika predstavnika partnera na projektu upoznalo se sa strateškim predviđanjem, socijalnim poduzetništvom, socijalnim inovacijama i načinima organiziranja zajednice.

U sklopu prvog dana edukacije, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je održala kratak uvod u program edukacije te se osvrnula na naučeno tijekom trećeg trening bloka.

Branka Tokić iz ODRAZ-a je održala prezentaciju Strateško predviđanje. Radi se o razmišljanju o budućnosti sa svrhom donošenja kvalitetnijih odluka u sadašnjosti. Omogućuje nam da pozicioniramo svoju organizaciju/zajednicu da lakše i bolje odgovori na izazove i nesigurnosti koje donosi budućnost.

U popodnevnom dijelu programa, Lidija Pavić-Rogošić je održala prezentaciju Socijalni kapital i dobro upravljanje, nakon čega smo posjetili Tvrđavu kulture Šibenik kao primjeru dobre prakse lokalnog održivog razvoja revitalizacijom kulturne baštine.

Tijekom drugog dana edukacije, sudionici su se upoznali s radom udruga SMART i ZvoniMir te zaklade Slagalica. Kraj dana završili smo obilaskom Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u kojem smo provodili radionicu.

Više o projektu SUSTINEO pročitajte OVDJE.