Zaklada Slagalica

Započela je kampanja "Samo stariji. Ništa više."

Datum objave: 14.06.2016. 15:06:43

Zahvaljujući predanom radu cijele vojske ljudi, započela je medijska kampanja za osviješćivanje javnosti o važnosti uključivanja starijih osoba u život zajednice pod sloganom "Samo stariji. Ništa više."

Kampanja je jedan od rezultata suradnje Zaklade Zajednički put iz Zagreba i Zaklade Slagalica iz Osijeka koja je započela 2015. godine i kroz koju je pokrenut program financijskih podrški "Superseniori", a u potpunosti je usmjerena povećanju kvalitete života osoba starije životne dobi.

Zaklade su pokrenule inicijativu i osnovale fond "Superseniori" kojem je cilj prikupljanje sredstava za financiranju postojećih i budućih projektnih aktivnosti kojima se povećava kvaliteta života starijih osoba, stupanj njihove uključenosti i razvoj zajednice.

Upraviteljica Zaklade Zajednički put Ines Vrban pojašnjava: "Kako bi se osigurali društveni uvjeti u kojima starije osobe ostvarivanjem svojih prava te stjecanjem novih znanja i vještina postaju i ostaju aktivni sudionici zajednice prepoznati kao bitan resurs društvenih promjena, kreirali smo model pružanja financijske podrške organizacijama civilnog društva koje imaju iskustvo i rezultate u direktnom radu sa starijom populacijom – FOND SUPERSENIORI."

Fond ima zadaću trasnparentnost prikupljanja i dodjeljivanja financijskih sredstava te će postati dugoročan program podrške organizacijama koje rade sa starijim osobama i u korist starijih osoba.

Uključite se i donacijom u korist Fonda omogućite provođenje novih projekata i osigurajte održivost projekata u provedbi.

Na koje sve načine možete podržati ovaj projekt i ovu akciju provjerite na www.superseniori.hr