Zaklada Slagalica

Požega: predstavljanje natječaja

Datum objave: 26.08.2013. 14:35:17

Zaklada Slagalica u suradnji s udrugom Oppidum i uz podršku HGK – Županijskom komorom Požega će održati predstavljanje natječaja za dodjelu financijskih podrški jednogodišnjim projektima udruga te građanskim inicijativama
u Velikoj dvorani HGK – Županijske komore Požega, Vukovarska 6,
4. rujna 2013. godine, s početkom u 10.00 sati

Tom će se prilikom potencijalni prijavitelji - udruge, javne ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) te jedinice lokalne samouprave (mjesni odbori) - moći upoznati s pravilima natječaja, natječajnom dokumentacijom te primjerima uspješno provedenih projekata i inicijativa. Natječaji se odnose na prijave s područja 5 slavonskih županija.

„Društveni kapital zajednice“ natječaj je za jednogodišnje projekte udruga kojim se potiče jačanje društvenog kapitala u lokalnim zajednicama kroz različite aktivnosti osnaživanja lokalnih potencijala i međusektorske suradnje za smanjenje društvene isključenosti i siromaštva te održivi razvoj lokalne zajednice. Visina financijske podrške je od 25.000,00 Kn do 40.000,00 Kn, a broj potpora koji će se dodijeliti je do 10 potpora (za svaku županiju obuhvaćenu natječajem po dva projekta).

"Naš doprinos zajednici", javni natječaj za dodjelu sredstava za građanske inicijative, otvoren je od ožujka do listopada ove godine. Financiraju se različite građanske inicijative čiji je cilj unaprijediti kvalitetu života u zajednici. Najveći je iznos financijske podrške koja se dodjeljuje je 15.000 kuna.

Predstavljanje natječaja provodimo u suradnji s udrugom Oppidum iz Pleternice koja provodi program potpore razvoja civilnog društva Šalter za područje Požeško-slavonske županije. Sudionici će biti upoznati s raznim oblicima razvojne podrške koju pružaju kroz Program Šalter.
Predviđeno vrijeme trajanja predstavljanja je 1,5 sat.

Sudjelovanje na predstavljanju je besplatno. Kako bismo osigurali materijal za sve sudionike, molimo za prijavu na info@zaklada-slagalica.hr ili na 031 213-255.