Zaklada Slagalica

Udomite kućicu- knjižnicu i sa svojim susjedima razmijenite knjige!

Datum objave: 13.07.2015. 09:00:00

LJETO JE... Vrijeme za odmor i čitanje u sjeni.

UDOMITE KUĆICU-KNJIŽNICU i sa svojim susjedima razmijenite knjige!
Sjetit ćete se zaboravljenih naslova, naći ćete nove teme za razgovor...

Pokrećemo inicijativu „Udomite kućicu-knjižnicu“! Želimo promovirati vrijednosti čitanja i darivanja. Budite s nama u realizaciji ove korisne i pozitivne inicijative.


Želimo postaviti 3 drvene kućice-knjižnice na 3 lokacije u našem gradu. Za to su nam potrebni partneri, „udomitelji“ koji će o kućicama skrbiti!


Udomitelji kućice mogu biti pojedinci ili grupe građana, lokalne udruge ili mjesni odbori koji žele postaviti kućicu-knjižnicu u svojem naselju, parku, dvorištu. Kućice popunite rabljenim knjigama koje želite razmijeniti sa svojim susjedima po principu „posudi – pročitaj – vrati“ ili „vrati drugu, svoju knjigu“.
Udomitelji se brinu o kućicama i paze da u kućicama uvijek ima dovoljno knjiga za pročitati i posuditi.
Male knjižnice mogu biti tematske: možete ih napuniti knjigama za djecu, ako je kućica smještena u blizini dječjeg igrališta ili knjigama o sportu, ako je kućica pored sportskih terena; ili pak jednostavno ih napunite knjigama različitog sadržaja za sve ukuse i uzraste, posebno ako je kućica u lokalnom parku, na trgu, na mjestu gdje se okupljaju građani vašeg naselja.
Knjige trebaju biti primjerenog sadržaja i o tome trebaju brinuti udomitelji.
Idealna mjesta za kućice-knjižnice: dječja igrališta, sportski tereni, kupališta, lokani parkovi, trgovi, tržnice...
Kućice-knjižnice su izradili članovi i članice Udruge za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost iz Osijeka od recikliranih materijala, a bit će dodijeljene putem ovog javnog poziva. Grad Osijek i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek podržavaju inicijativu jer i sami žele grad u kojem građani njeguju kulturu čitanja.


PRIJAVITE SE i UDOMITE 1 KUĆICU-KNJIŽNICU od onih koje nudimo ili NAPRAVITE SAMI SVOJU KUĆICU a mi ćemo vam pomoći da je postavite!


Prijaviti se možete tako što ćete popuniti obrazac za prijavu: OBRAZAC
Popunjeni obrazac dostavite elektroničkim putem na našu e-adresu: info@zaklada-slagalica.hr ili slanjem faxa: 031/213-255 ili dostavom u našem poštanskom sandučiću u ul. Hrvatske Republike 26, 31000 Osijek.


Rok za prijavu: 27. srpnja 2015.

Fotografije