Zaklada Slagalica

Djelić prirode u našem susjedstvu

Datum objave: 31.08.2018. 09:00:00

Organizacija: Udruga izviđača Slavonski hrast

Naziv projekta: Djelić prirode u našem susjedstvu

Za koga: Za sve generacije

Gdje: Bajer, Jug 2, Osijek

Ključne riječi: djeca, odrasli, slobodno vrijeme, izviđači, bajer

Kada: 15.09.- 31.10.2108.

O čemu je riječ? U nastojanju da se prostor "Izviđačkog parka" dodatno učini zanimljivim stanovnicima Gradske četvrti "Jug 2", ali i svim drugim osječanima i osječankama, potrebno ga je dopuniti novim sadržajima koji mogu bitno utjecati na opredjeljenje građana da ga koriste, ali i čuvaju i održavaju. Ove godine želimo taj prostor dopuniti s najmanje dva zidana roštilja i četiri uređena ložišta za paljenje vatre i pripremu roštilja/kotlića.

Planirmo i popravak oštećenog postojećeg inventara i ploča na poučnoj stazi. Kao i uvijek, sve će aktivnosti provodimo volonterski - 22 volontera će ostvariti oko 250 volonterskih sati. Završna aktivnost bi trebao biti piknik na kojem bi okupili djecu - članove udruge, njihove roditelje i volontere. Naš cilj je osiguravanje kvalitetnijih uvjeta za korištenje "djelića prirode" koji se nalazi u neposrednoj blizini kuća i stanova naših sugrađana ili "Jugovaca".

Zašto donirati: Prostor "Izviđačkog parka", uz jezero Bajer u GČ Jug 2, koji je uređivan tijekom 2016. i 2017. godine postao je mjesto okupljanja svih generacija stanovnika GČ Jug. Ova akcija pridonijela bi druženju građana i kvalitetnijem te sigurnijem provođenju slobodnog vremena u ovoj gradskoj oazi. Nadamo se kako će poslužiti kao poticaj drugima da slične akcije provedu u svojim gradskim četvrtima.

Koliko je potrebno za provedbu: 7.500.00 HRK [Kako donirati za ovaj projekt]

[Povratak na projekte] [Povratak na Doniraj.org]

Fotografije