Zaklada Slagalica

Odobreni novi mali projekti za Osijek!

Datum objave: 20.06.2017. 12:06:59

Više malih donatora uključilo se početkom ove godine u akciju Zaklade Slagalica "Za mene, za Osijek" kako bi financijski podržali male projekte na području grada Osijeka. Obvezali su se tjedno izdvajati po 5 kn do kraja rujna ove godine, a Zaklada će sva prikupljena sredstva uvećati u jednakom iznosu. Iako prikupljanje sredstava još uvijek traje, projekti su prijavljeni i odabrani, a vjerujemo da će uskoro biti vidljivi i prvi rezultati!

Upravni odbor Zaklade Slagalica potvrdio je na svojoj sjednici 19. lipnja 2017. godine potvrdio rezultate glasovanja donatora akcije "Za mene, za Osijek" te odobrio sufinanciranje ukupno preporučenog iznosa sredstvima Zaklade Slagalica od 50%. Preostali iznos će biti prikupljen akcijom "Za mene, za Osijek".

Projekti su odobreni u okviru programa "Malo za puno - male potpore za velike promjene" koji Zaklada Slagalica provodi od 2010. godine. Odobreno je ukupno 13.585,50 kn za tri projekta. Detalje pogledajte u nastavku.

Naziv organizacije

Naziv projekta

Odobreni iznos podrške (HRK)

Voditelj/ica projekta

PLANTaža

Cvjetne kuglice

3.735,50

Darija Gabrić

Udruga PLANTaža želi održavati radionice s Mladim ekolozima koji bi izrađivali cvjetne kuglice od recikliranih materijala. Provedbom akcije cvjetne kuglice educiraju se najmlađi članovi zajednice o važnosti recikliranja, zaštite okoliša i biološke raznolikosti. Za izradu im je potrebna šivaća mašina koju će kupiti projektnim sredstvima, a cijeli projekt će voditi volonteri, članovi udruge PLANTaža.

Udruga izviđača Slavonski hrast

Zelena dobra djela

4.850,00

Irena Betlehem

Udruga Izviđača Slavonski hrast želi održavati zelenu površinu oko Bajera na Jugu II te postaviti info ploče o flori i fauni. Provedbom akcije bit će omogućeno dugoročno, volontersko održavanje zelenih površina i kvalitetno korištenje prostora "Izviđačkog parka" za sve aktivnosti. Poučna staza omogućit će podizanje razine svijesti građana o potrebi čuvanja i zaštite okoliša u lokalnoj zajednici.

K.K. Osijek-borac

Posadimo "Ringlov Meandar" i "Trešnjin Meandar"

5.000,00

Željko Popović

K.K. Osijek - borac u suradnji sa osnovnim školama, želi posaditi "Trešnjin Meandar" i "Ringlov Meandar" te klupu u obliku meandra na području Gornjodravske obale. Time bi oplemenili prazni prostor uz Dravu i stvorili izvor besplatnog voća svim građanima Osijeka. Volonterskim radom pridonijet će nekoliko osječkih osnovnih i srednjih škola.

OŠ F.K.Frankopan

Tri za petsto

5.000,00

Vlatka Benki Brkić

OŠ Fran Krsto Frankopan, postavljanjem tri klupe, tri koša za otpatke te zdenca za vodu u školskom dvorištu želi urediti mjesto za odmor i osvježenje petstotinjak učenika. Nakon kupnje i volonterskog postavljanja opreme učenici škole će dobiti ugodnije mjesto za druženje i učenje.

Ukupno

18.585,50