Zaklada Slagalica

Dekatlon filantropije 2018: Odabrani su novi projekti programa Malo za puno!

Datum objave: 31.07.2018. 10:16:52

Programom potpora "Malo za puno - male potpore za velike promjene" već osam godina podržavamo projekte i akcije osječkih udruga i neprofitnih ustanova, u što je do sada uloženo više od Kn 200.000,00. Ovogodišnji pozivni natječaj otvoren je u svibnju pod naslovom "Malo za puno 2018 - Dekatlon filantropije", a poziv za dostavu projektnih ideja je upućen na adrese 19 udruga, dječjih vrtića i osnovnih škola u Osijeku. Dio je to aktivnosti kojima Zaklada Slagalica ove godine obilježava 10 godina operativnog rada u području filantropije i razvoja zajednice.

Između 10 zaprimljenih ideja odabrano je njih osam koje su prijavitelji uz podršku Zaklade detaljno razradili te je Upravni odbor Zaklade na svojoj sjednici održanoj 26. srpnja 2018. godine donio odluku o odobravanju sljedećih projekata:

Udruga PLANTaža: Stvaraj – Popravljaj!

Udruga Dokkica: Pitam, dakle zanima me

Udruga Iska – Waldorfska inicijativa: Učionica održivog razvoja

Udruga izviđača Slavonski hrast: Djelić prirode u našem susjedstvu

Izviđački klub Javor: Stvaramo bolji svijet

Udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba Klub 60+: Za zdravo tijelo i aktivan um

Umjetnička organizacija Teatar to go: Majstori – predstava za djecu

Dječji vrtić Stribor: Kako kroz šumu Striborovu?

Ukupna vrijednost odobrenih projekata je Kn 53.700,00, a provodit će se u razdoblju od 15. rujna do 31. prosinca ove godine. Detaljne informacije o svim aktivnostima će se redovito objavljivati na mrežnoj i Facebook stranici Zaklade, kao i na stranicama korisnika potpora.

Početna financijska sredstva za ovaj natječaj Zaklada je osigurala podrškom OAK zaklade, a fond je uvećan neiskorištenim sredstvima koja su prikupljena tijekom uspješne prošlogodišnje akcije Za mene, za Osijek. Preostali potrebni iznos za financiranje svih osam projekata prikupljat će se od početka rujna ove godine lokalnom kampanjom Dekatlon filantropije 2018 o čemu ćemo detaljnije uskoro.