Zaklada Slagalica

„Vozilo koje život znači“ kampanja Društva multiple skleroze VSŽ

Datum objave: 28.10.2020. 11:24:16

Briga o oboljelima od multiple skleroze na području Vukovarsko-srijemske županije glavna je zadaća Društva multiple skleroze iz Vukovara. Društvo broji 85 članova, a osnovano je 2003. godine s ciljem pomoći i podrške svakodnevnim aktivnostima oboljelih i njihovim obiteljima.

Glavni motiv Društva za uključivanje u program Aktivni u zajednici bio je ponovno pokretanje kampanje „Vozilo koje život znači“. Društvo je kroz različite aktivnosti, projekte i donacije institucija i građana prije uključivanja u Program uspjelo prikupiti 103.700,00 kn, a iznos donacije vidljiv je i na službenoj Facebook stranici Društva. Nakon upoznavanja sa situacijom i potrebama Društva izrađen je plan aktivnosti za nastavak kampanju te je na Nacionalni dan multiple skleroze, 26. rujna, ponovno pokrenuta kampanja.

Kao financijski cilj kapanje postavljena je realna cijena prilagođenog kombi vozila od 280.000,00 kuna. Svjesni novonastale situacije s epidemijom Covid-19, aktivnosti prikupljanja sredstava ograničene su na pisane zamolbe za donacije. Od uključivanja u Program prikupljeno je 25.600,00 kuna od različitih dionika u zajednici – tvrtke, građani, lokalna samouprava.

Kampanja se nastavlja i dalje, a iz Društva nam poručuju kako su im pomoć i podrška Zaklade uvelike olakšali pripremu i pristup cijeloj kampanji. Želimo im da što prije prikupe sredstva i da svojim članovima mogu i dalje pružati usluge kojima će podizati kvalitetu života.

Više o Društvu možete potražiti na službenoj stranici, a više o kampanji na Facebook Društva.