Zaklada Slagalica

Svi zajedno za poligon!

Datum objave: 22.11.2021. 10:32:57

Od prikupljenih boca kupljene boje i nacrtan poligon u vrtiću

Društvo naša djeca Pleternica u suradnji s Dječjim vrtićem “Tratinčica” organiziralo je jednu lijepu aktivnost u svojoj lokalnoj zajednici. Kroz Program Aktivni u zajednici zajedno smo osmislili i pokrenuli aktivnosti koje su za cilj imale oslikavanje već potrošenog poliona za djecu ispred vrtića.

Razmišljajući kako prikupiti sredstva za kupovinu materijala, a da pritom uključimo i djecu iz vrtića odmah smo došli na ideju o prikupljanju plastičnih boca. Tijekom rujna odrađena je akcija u kojoj je kroz 14 dana prikupljeno preko 1.500 plastičnih boca koje su vraćene te je na takav način skupljeno 788 kuna. Bilo je zanimljivo pratiti organiziranost zajednice i djece, prvo za prikupljanje, odvoz predaju i kupovinu boja, kistova, rukavica i svega potrebnog za oslikavanje poligona.

Ne ide uvijek sve po planu, tako su se zaredali kišni jesenski dani, ali s prvim sunačnim danom opet se okupila zajednica volontera i krenula u akciju. Podršku su dobili i od gradonačelnice koja je šaljivo rekla:" Zvali su me da dođem provjeriti kako napreduje bojanje, ali čim sam došla dobila sam i ja kist uz poruku “svi moraju raditi”.

Fotografije