Zaklada Slagalica

Svečano otvorena VIKA!

Datum objave: 10.10.2018. 10:40:39

Na južnim obroncima Papuka smjestilo se naselje Velika s oko 2000 stanovnika. Nakon uspješno dovršene suradnje na provedbi društvenog programa "Pomozite na VIKA-ti! - pokretanje prve igraonice za djecu u Velikoj" možemo reći malo mjesto - velikog srca.

Kad smo početkom ove godine krenuli s programom Aktivni u zajednici načelnik općine gospodin Vlado Boban nas je pozvao da u suradnji s udrugama i zainteresiranim građanima zajednički prođemo cijeli put od prepoznavanja resursa preko detektiranja potreba u zajednici do prijedloga mogućih rješenja. Od travnja do listopada aktivni građani uspjeli su svojim predanim radom prepoznati potrebu i lokalno odgovoriti na nju. Organizirali su akciju prodaje doniranih kolača, prepoznali su ih organizatori nogometne utakmice održane u mjestu, poslali su brojne dopise sa zamolbama za donacije, povezali se s lokalnim obrtnicima, ustanovama i umjetnicima koji su dali svoj doprinos. Akciju je u cijelosti koordinirala udruga Veličanka, a uključili su se i KUD Ivan Goran Kovačić i Matica umirovljenika Velika. Prikupljeno je Kn 6.300,00 te dodatnih oko Kn 5.000,00 vrijednosti donacija u robama i uslugama.

I baš kako je priča i započela, suradnički i posvećeno, uspješno je i dovršena u utorak 9. listopada 2018. godine, svečanim otvorenjem prve Veličke igraonice kreativnih avanturista (VIKA).

Dvadesetak mališana koliko ih se okupilo u na otvorenju igraonice pokazalo je da je mala, ali posvećena grupa građana bila u pravu kada su se složili da je upravo igraonica potreba na koju trebaju i mogu lokalno odgovoriti.

Zanimljivost za kraj: prostor u kojemu je otvorena VIKA je do prije nešto više od godinu dana bio ured načelnika Općine, gospodina Bobana, koji je na otvorenju rekao: "Da sam znao da ovaj prostor može ovako izgledati, davno bih se iselio!"

Još jednom čestitke svima!

Fotografije