Zaklada Slagalica

Pomozite nam VIKAti u Velikoj!

Datum objave: 02.07.2018. 11:13:13

VIKA- Velička igraonica kreativnih avanturista naziv je prve igraonice za djecu u Općini Velika za čije će se opremanje prikupljati sredstva na lokalnoj razini. Na edukaciji o društvenom kapitalu u svibnju ove godine, udruge iz Općine Velika su imale priliku prvi puta procijeniti potrebe u svojoj zajednici. Prilikom navođenja potreba i resursa u zajednici iznenadili su se koliko potencijala raspolaže njihova zajednica. Na pitanje jesu li razmišljali da bi se pojedine potrebe u zajednici mogle riješiti i lokalnim resursima dobili smo pozitivan dogovor, ali nikada nisu razmišljali u tom smjeru i na takav način. Na rang listi potreba u zajednici, koju su sudionici napravili, složili su se da bi igraonica za djecu bila više nego potrebna. Udruge s područja Općine Velika odlučile su pokrenuti akciju otvaranja igraonice za djecu od 2 -6 godine života, gdje bi djeca mogla uz voditelje igraonice i radionica aktivno i korisno provoditi vrijeme. Prostor od cca 20 m2 u prostorijama Udruge Veličanka je idealan za djecu koja bi dolazila jednom tjedno na igru i druženje. Udruga Veličaka u suradnji s Maticom umirovljenika Velika i KUD-om I. G. Kovačić, žele opremiti igraonicu uz pomoć svojih sumještana.

Akcija pod nazivom Pomozite nam VIKAti! kreće početkom rujna. Prva aktivnost je prodaja kolača 2. rujna 2018. godine ispred župne crkve sv. Augustina u Velikoj, gdje će članovi inicijative pozvati sumještane da svojom donacijom pomognu opremanju igraonice. Isto tako pozvat će se i učenici iz Osnovne škole I. G. Kovačić da u rujnu na jedan tjedan postave donacijske kutije za školski pribor koji će koristiti djeca u igraonici. Lokalni obrtnici i poduzetnici će biti pozvani da svojim donacijama pomognu u opremanju prostora.

Ako se u rujnu nađete ili prolazite požeštinom svratite u Veliku i pomognite njenim najmlađim stanovnicima vikati za prvu kreativnu igraonicu!

Fotografije