Zaklada Slagalica

Pripremamo uređenje dječjeg igrališta na području Pleternice!

Datum objave: 16.04.2021. 11:08:19

Na radionici u sklopu programa Aktivni u zajednici koja je održana u ponedjeljak 12.4. u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica na poziv Hrvatskog ženskog društva, odnosno Edite Lombar, aktivnost koja je inicijalno predložena za raspravu je uređenje dječjeg igrališta na području Općine Pleternica. Osam okupljenih sudionika: iz OŠ fra Kaje Adžića, udruge Osmjeh, udruge slijepih Šestočka, Hrvatske knjižnica i čitaonica Pleternica, DND-a, udruge za pomoć djeci i mladima Radost, Aero klubA Pleternica te Hrvatskog ženskog društva, raspravljalo je o međusobnoj suradnji i potencijalima iste.

Nakon uvodnog upoznavanja zajednice s društvenim kapitalom i važnosti razvoja istog, okupljena grupa složila se kako je potreba uređenja dječjih igrališta u okolnim selima Pleternice na kojoj bi voljeli raditi. Inicijalna grupa na radionici upoznata je od predstavnice Aero kluba da se u svibnju u Pleternici održava Zmajada. Povezivanjem i udruživanjem u zajednici prijedlog je da se na Zmajadi, kao društvenom događaju, pozovu građani da svojim donacijama pomognu pri obnovi dječjeg igrališta (čija će lokacija biti poznata do održavanja Zmajade).

Idući koraci su inicijalni sastanak u zajednici između Hrvatskog ženskog društva i Aero kluba kako bi se dogovorili oko suradnje na Zmajadi; detektiranje igrališta za čiju bi se obnovu prikupljala sredstva (svi prisutni su pozvani da sudjeluju opisom ili fotografijom); nabava potrebnih resursa za obnovu igrališta (Hrvatsko žensko društvo); organiziranje akcije uređenja igrališta (HŽD i svi prisutni su pozvani da se okupe i taj dan doprinesu uređenju igrališta, svatko prema svojim mogućnostima). Predstavnice Zaklade su ponudile pomoć i podršku prilikom organiziranja događanja.