Zaklada Slagalica

O programu "Aktivni u zajednici"

Datum objave: 15.01.2018. 10:47:34

Zaklada Slagalica od 2018. godini provodi Program Aktivni u zajednici u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva na području 5 županija: Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

U suradnji s ključnim dionicima lokalne zajednice, kroz navedeni program se planiraju riješiti konkretni problemi koje su upravo ti dionici istaknuli kao relevantne za njihovu zajednicu. Zaklada će u suradnji s civilnim, poslovnim i javnim sektorom detektirati potrebu i poticati kulturu davanja u općekorisne svrhe kako bi se prikupila sredstva potrebna za rješavanje navedene potrebe te povećao društveni kapital u zajednici.

Kako bi sve jedinice lokalne samouprave imale jednake mogućnosti sudjelovanja u provedbi ovog programa Zaklada će obajviti Javni poziv za iskaz interesa jedinica lokalne samouprave za sudjelovanje u programu „Aktivni u zajednici“. Putem ovog Javnog poziva Zaklada će odabrati po 3 jedinice lokalne samouprave u svakoj od županija obuhvaćenih ovim programom

Nakon odabira jedinica lokalne samouprave Zaklada će u istima organizirati predstavljanje predmetnog programa, edukaciju o društvenom kapitalu i filantropiji te društveno odgovornom poslovanju. Zajedno sa dionicima u lokalnoj zajednici detektirat će se potreba te će se zajedničkim aktivnostima pristupiti njenom rješavanju.

Kroz ovaj se program će se, sinergijom triju sektora – civilnog, javnog i poslovnog, nastojati riješiti konkretni problemi u pojedinoj lokalnoj zajednici.