Zaklada Slagalica

Mladi u Bilju kreiraju nove društvene sadržaje

Datum objave: 16.04.2021. 11:38:26

Na poziv Ivane Plaščak, ravnateljice Kulturno - razvojnog centra Bilje, 14. travnja održana je radionica o društvenom kapitalu i razvoju zajednice. Ivana Plaščak sudjelovala je ranije na edukaciji u sklopu programa Aktivni u zajednici. Radionici se pridružio i Općinski načelnik, Željko Cickaj, koji je istaknuo podršku mladima koji okupljaju zajednicu.

Budući da su okupljeni zainteresirani sudionici već došli sa idejama za aktivnosti u zajednici i razvoj zajednice, tijekom radionice razgovarali smo o društvenom kapitalu, istaknuli resurse zajednice, a zatim razgovarali o potrebama lokalne zajednice koje bismo zajedničkom suradnjom mogli pokušati zadovoljiti. Razgovarali smo o idejama koje imaju, a neke od njih pokušali i razraditi.

Mladi na radionici istaknuli su da su u procesu osnivanja udruge koja bi se bavila upravo novim sadržajima, a fokus su stavili, za početak, na djecu i mlade.

Aktivnost proizašla iz radionice je održavanje zajedničkog događanja krajem lipnja (Biljsko ljeto) koji bi trajao 3 dana, a u sklopu kojega bi bilo ponuđeni sportski, zabavni i kulturni sadržaji, kako bi se aktivirale i uključile različite dobne skupine. Cilj događaja je i predstaviti novu organizaciju, odnosno upoznati lokalnu zajednicu s članovima nove udruge, razgovarati s njima, upoznati se s njihovim ciljevima i aktivnostima.

U međuvremenu, mladi sa radionice istaknuli su da im je u fokusu pomoći učenicima sa savladavanjem gradiva kroz instrukcije, tako da će do lipnja održavati instrukcije za djecu osnovnoškolskog uzrasta.