Zaklada Slagalica

Druga godina programa Aktivni u zajednici

Datum objave: 07.05.2019. 14:40:48

Drugu godinu provodimo program Aktivni u zajednici na području 5 slavonskih županija kroz programsku suradnju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. U 2019. godini smo malo promijenili metodologiju rada te smo pozvali ne smo jedinice lokalne samouprave, nego i sve one koji svojim djelovanjem u zajednici poboljšavaju kvalitetu života. Zadovoljstvo nam je i izazov raditi sa organizacijama koje su kroz ovaj program prepoznale sebe i svoje potencijale da svojim djelovanjem razvijaju društveni kapital zajednice, kulturu davanja u općekorisne svrhe i provode društvene programe u zajednicama.

Kroz prve radionice i sastanke sa pojedinim zajednicama i organizacijama upoznali smo se s raznim izazovima i iznova se uvjerili kako je naša Slavonija bogata lokalnim resursima i željom građana da svojim djelovanjem pokrenu pozitivne društvene promjene. Sretni smo i što su nam se prijavile i udruge mladih. Svaki put smo se iznenadili kad bismo čuli koliki broj članova imaju, što sve rade i koji su im planovi.

Godina je pred nama da svojom podrškom, strukturiranim radionicama, savjetima i mentoriranjem podržimo sve prijavljene na program Aktivni u zajednici u 2019. godini i obogatimo zajednice novim društvenim programima, poteknemo davanje u općekorisne svrhe i povećamo društveni kapital zajednice.

Fotografije