Zaklada Slagalica

Brodski Stupnik - prva radionica u vrlo povezanoj zajednici

Datum objave: 23.04.2018. 12:03:04

Općina Brodski Stupnik smještena je ispod pitomih obronaka Dilj gore na glavnoj pruzi Zagreb – Vinkovci, a čine ju četiri naselja: Brodski Stupnik, Krajačići, Lovčić i Stari Slatinik. Zaklada Slagalica već nekoliko godina uspješno surađuje s različitim udrugama i ustanovama s područja ove općine, a ta je suradnja nastavljena i kroz program "Aktivni u zajednici".

U subotu 21. travnja ove godine je u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Brodskom Stupniku održana radionica u sklopu ovog programa na kojoj su predstavnici lokalnih udruga i neprofitnih ustanova te lokalne uprave učili i razgovarali o društvenom kapitalu, razvoju zajednice te podijelili svoja pozitivna iskustva s pokretanjem i provedbom različitih akcija i projekata za dobrobit zajednice.

Posebno zanimljivo je bilo tijekom vježbe mapiranja lokalnih resursa; nakon što su potpuno prekrili kartu općine različitim oblicima imovine kojom zajednica raspolaže zaključili su kako vrlo rijetko, ako ikada, na taj način razmišljaju o svom mjestu. A Brodski Stupnik je očigledno zajednica velikog potencijala i povezanih mještana!

Tijekom idućih nekoliko mjeseci pred ovom grupom je ozbiljan zadatak, ali o tomu više uskoro...

Fotografije