Zaklada Slagalica

Belišće – nove aktivnosti u zajednici!

Datum objave: 15.04.2021. 15:45:29

Grad kao što je Belišće zasigurno se može pohvaliti s mnogo projekata, inicijativa, resursa i aktivnosti. Nakon edukacije na kojoj je prisustvovao ispred zajednice Savjeta mladih Igor Paloh, pozvao nas je na radionicu na kojoj je pozvao i uspješno okupio 16 sudionika predstavnika organizacija civilnog društva, ustanova i JLS-a da bismo zajednički detektirali potrebu zajednice i na nju odgovoriti.

26. ožujka u Gradskoj vijećnici nekoliko je predstavnika aktivno sudjelovalo u radionici i raspravi: DND Belišće, Likovna udruga Bel-art Belišće, Poduzetnički inkubator Polet d.o.o., ŽŠU Grada Belišća, Kombel d.o.o., Grad Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg, Turistička zajednica Grada Belišća, Karašička republika, Matica umirovljenika, Udruga za kulturu i umjetnost „ZUM“, Inkluzivna kuća „Zvono“, Savjet mladih Grada Belišća i OBŽ-a, Bel - Press d.o.o. Belišćanski list.

Ova okupljena zajednica došla je do ideje organiziranja događaja na kojemu bi se udruge, odnosno organizacije s područja Belišća umrežile, upoznale, i na taj način razvile nove suradnje te privukle veći broj građana pružajući im konkretne aktivnosti, mjesto i vrijeme druženja. Ova aktivnost održala bi se u jesen. Idući sastanak dogovoren je za početak svibnja na kojemu će se početi s planiranjem događaja.