Zaklada Slagalica

Aktivni u zajednici u 2022. godini

Datum objave: 17.01.2022. 10:58:28

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva provodi program „Aktivni u zajednici“ na području pet slavonskih županija (Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj).

Ako želite razgovarati o potrebama svoje zajednice ili organizacije, ako želite sudjelovati u mogućim rješenjima, ako se želite povezati s drugim organizacijama, ako želite podići kvalitetu odnosa unutar zajednice, postati kreatori i nositelji pozitivnih promjena u svome okruženju, onda je ovo Program za Vas!

Cilj programa je razvoj lokalne zajednice, osnaživanje i poticanje pozitivnih promjena, mobiliziranje zajednice, jačanje društvenog kapitala u zajednici, poticanje na društvene akcije te obrazovanje za filantropiju.

Četiri godine provedebe Programa je iza nas, a ovim pozivom želimo u 2022. godini uključiti loklane zajednice Slavonije i Baranje kako bi kroz prepoznavanje resursa zajednice, procjene potreba i zajedničkim trudom svih dionika u zajednici napravili koraci u osnaživanju zajednica, razvoju kulture davanje te povećanju društvenog kapitala.

U suradnji s različitim dionicima lokalne zajednice planiraju se riješiti konkretni izazovi s kojima se zajednice susreću. Zaklada će u suradnji s civilnim, profitnim i javnim sektorom detektirati potrebu te podržati osmišljavanje i provedbu kampanje za prikupljanje sredstava kako bi se osigurala sredstva potrebna za rješavanje utvrđene potrebe te posljedično povećao društveni kapital u zajednici.

Ako želite da vaša zajednica bude dio ovog Programa kojim će se osmisliti i provesti lokalne kampanje i akcije te poboljšati kvaliteta života u zajednici, popunite prijavnicu OVDJE.