Zaklada Slagalica

Aktivni u zajednici - Kutjevo #mladaloza

Datum objave: 19.03.2019. 13:01:13

Prošle godine smo posjetili Kutjevo kroz program "Aktivi u zajednici" na poziv Grada, ali nije bilo moguće pripremiti i provesti neki društveni program jer... nije bilo pravo vrijeme. Trebalo je proći nekoliko mjeseci od naše posjete da se počne oblikovati ideja, želja i potreba za boljom vidljivošću i sustavnim doprinosom mladih u zajednici. Prve sezonske berbe grožđa u ovom vinorodnom kraju urodile su još jednim plodom, u rujnu 2018. godine je osnovana Kutjevačka udruga mladih! Već u siječnju ove godine su nam se javili sa željom za uključivanje u program "Aktivni u zajednici", a mi nismo bili sigurni trebamo li opet pokušati u Kutjevu.

Nakon uvodnog predstavljanja programa i razgovora s predsjednicom udruge, Anom Helenom Galić, bilo nam je jasno - sad je pravo vrijeme! Radionica mapiranja resursa održana je u prostoru gradske Vijećnice u subotu 16. ožujka. Dočekala nas je grupa od 16 mladih ljudi zainteresiranih za aktivan doprinos razvoju svoje zajednice, ili, kao sami sebe označavaju na društvenim mrežama #mladaloza. Nakon poludnevnog rada koji je uključivao i sliku idealne zajednice, doprinos udruge toj slici, analizu imovine u zajednici i različite druge važne stvari, možemo reći kako zbilja jesu mlada, ali već čvrsta loza.

Kutjevačka udruga mladih će idućih mjeseci uz mentorsku podršku Zaklade Slagalica raditi na razvoju novog programa u zajednici, Kutjevačkog ljeta mladih, namijenjenog svim generacijama, građanima i gostima Kutjeva, programa koji ima dobru osnovu postati prepoznatljiva lokalna priča i okupiti širu zajednicu. Drago nam je što imamo priliku biti dio njihove priče!