Zaklada Slagalica

Aktivni u zajednici Kaptol

Datum objave: 27.04.2018. 09:58:42

Općina Kaptol smještena je u samom središtu Požeško-slavonske županije. Zaklada Slagalica je u proteklih 10 godina u dva navrata podržala građanske akcije u Kaptolu i imala se priliku uvjeriti u potencijal za aktivno uključivanje mještana u zadovoljavanje prepoznatih potreba zajednice.

U Registru udruga u veljači 2018. godine, bilo je ukupno navedeno 29 udruga. Iako značajan broj,tek je 16 udruga koje redovito održavaju Skupštine i imaju važeće mandate svojih predstavnika. Unatoč tome, civilno društvo je prepoznato kao važan faktor za razvoj malog ruralnog područja kao što je Kaptol, što je prepoznala i radna skupina uključena u program "Aktivni u zajednici". Posebno ohrabruje angažman novoosnovane Udruge mladih koja je u zadnjih godinu dana uspjela pokrenuti nekoliko važnih akcija, a manifestacijom "Kaptolski zvonci" i okupiti na jednom mjestu skoro cijelu zajednicu!

Na radionici o razvoju društvenog kapitala održanoj 18. travnja ove godine u prostoru Općine, radna skupina je uspješno identificirala imovinu u zajednici te se fokusirala na potrebu za daljnjim obogaćivanjem društvenog života na području cijele općine. Potreba za boljom suradnjom između postojećih udruga te ostalih dionika u zajednici prepoznata je kao važan izazov na kojemu žele raditi tijekom narednih mjeseci. Nakon konstruktivne rasprave i prijedloga uključenih mještana, vjerujemo u pozitivan ishod!

Fotografije