Zaklada Slagalica

Aktivne zajednice u 2020. godini

Datum objave: 17.02.2020. 09:10:03

Treća godina provedbe programa Aktivni u zajednici okupila je velik broj prijavljenih organizacija civilnog društva, ustanova, škola i jedinica lokalne samouprave. Svi oni spremni su razvijati nove društvene programe u svojima zajednicama, kreirati nove prostore djelovanja, pripremiti planove za prikupljanje sredstava u zajednici i time povećati društveni kapital u svojim zajednicama.

Zaklada Slagalica ove je godine primila 40 prijava na Program što je najveći broj prijavljenih zajednica do sada. Aktivnosti koje će se provoditi u zajednicama mentorirat će Zaklada, a u organizaciji aktivnosti sudjelovati svi važniji dionici unutar jedne zajednice. Ideja i volje ne nedostaje pa se tako veselimo procesima koji nam slijede i sjajnim rezultatima koje će ove zajednice ostvariti. Ove godine očekuju nas zanimljivi javni događaji, kreativne radionice, mali festivali koji imaju za cilj okupiti zajednicu i raditi na razvoju društvenog kapitala, akcije obilježavanja važnijih datuma, povezivanje s partnerima i suradnicima te sjajne fotografije organiziranih događaja u zajednici.

Zajednice koje su uključene u Program:

Vukovarsko-srijemska županija:

Udruga žena Vukovar

Društvo multiple skleroze Vukovarsko srijemske županije

Društvo naša djeca Vinkovci

Općina Negoslavci

Požeško-slavonska županija:

Osnovna glazbena škola, Tamburaški orkestar, Palijativni tim LiPa, Češka beseda Prekopakra, Udruga Delfin – Pakrac

OŠ Lipik

Društvo multiple skleroze Požeško-slavonske županije, HPD Gojzerica, Gradska knjižnica i čitaonica Požega, Udruga MI – Požega

Brodsko-posavska županija:

Crveni križ Slavonski Brod

OŠ A. Mihanović, Nova Kapela

Osječko-baranjska županija:

Društvo naša djeca Osijek, Udruga Ospera, Crveni križ Osijek – Osijek

Općina Popovac

Udruga za promicanje urbane kulture A.R.L.A. – Đakovo

Grad Donji Miholjac

Crveni križ Darda

KUD Josipovac

OŠ Budrovci

Virovitičko-podravska županija:

Udruga tjelesnih invalida Virovitičko- podravske županije – Virovitica

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj – Slatina

Veselimo se suradnji sa svima i nadamo se da ćemo zajedno doprinijeti povećanju povjerenja u zajednicama, a koje u konačnici povećava kvalitetu života u lokalnoj zajednici.

Program se provodi u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva na području pet slavonskih županija: Vukovarsko- srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Program ima za cilj povećati razvoja društvenog kapitala i kulture davanja te pružiti mentorsku podršku u provedbi društvenih programa u zajednicama.