Zaklada Slagalica

Prikupljaju se nominacije za Nagradu Krunoslav Sukić

Datum objave: 28.10.2013. 08:33:55

Nagrada za promicanje mirotvorstva nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dodjeljuje se pojedincima/kama za njihov za osobit javni doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i temeljnih sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Republici Hrvatskoj.

Priznanja „Krunoslav Sukić“ dodjeljuju se osobama, organizacijama i građanskim inicijativama koje djeluju na području Republike Hrvatske (ne moraju nužno biti državljani RH):
1. Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u lokalnoj zajednici
2. Priznanje za nenasilnu akciju godine
3. Priznanje za objavljenu knjigu iz područja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva

Nagradom i priznanjima „Krunoslav Sukić“ želimo pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki te građanskih inicijativa u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Želimo ohrabriti ljude da političku moć koju imaju pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.

Dobitnici/e Nagrade i priznanja će biti proglašeni na svečanosti u Osijeku, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca. Ujedno održat će se svečanost povodom pete obljetnice Nagrade a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Nominacijom pridonosite mirotvornom ozračju u svom okruženju i u Hrvatskoj!

Katarina Kruhonja, Izvršni odbor Nagrade
Kontakt telefon: 092 135 0008; pitanja uputiti na nagrada@centar-za-mir.hr

O Nagradi i obrasci za nominaciju: http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada/