Zaklada Slagalica

Otvoren natječaj za prikupljanje nominacija za Nagradu "Krunoslav Sukić"

Datum objave: 06.09.2011. 14:55:03

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek danas je, 06. rujna 2011. godine, otvorio natječaj za prikupljanje nominacija za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ za 2011. godinu.

„Vaš prijedlog osobe/organizacije/inicijative za Nagradu ili Priznanje „Krunoslav Sukić“ pridonijeti će vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki te građanskih inicijativa u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Prepoznavanje i uvažavanje djelovanja za zajedničko dobro je zahvala nominiranima i, vjerujemo, ohrabrenje za druge građane da političku moć koju imaju pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.“ stoji u najavi natječaja.

Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ je utemeljio Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek 2009. godine u čast jednog od svojih utemeljitelja, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića.

Nagrada i priznanja se dodjeljuju za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ se dodjeljuje osobama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica i novčani iznos od 5.000 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dodjeljuje se osobama za njihov rad u lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj.
Priznanje za nenasilnu akciju godine u Republici Hrvatskoj dodjeljuje se osobama / organizacijama / inicijativama.

Nominacije se primaju od 5. rujna do 15. studenoga 2011.g.

Dobitnici Nagrade i priznanja će biti proglašeni na svečanosti u Osijeku, 10. prosinca 2011., na Međunarodni dan ljudskih prava.

Više o Nagradi pogledati ovdje. na

Obrasci za nominaciju i propozicije natječaja: http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/prijava/

Pitanja koja imate, molim uputiti na nagrada@centar-za-mir.hr

Kontakt osoba, Katarina Kruhonja, telefon: 092 1350008