Zaklada Slagalica

Otvoren natječaj za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ u 2012. godini

Datum objave: 14.09.2012. 11:11:52

Prenosimo:

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava-Osijek

Cijenjeni i cijenjene

S radošću Vas obavještavamo da je otvoren natječaj za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ za 2012. godinu.

Nagradu i priznanja dodjeljujemo za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Vaš prijedlog osobe/organizacije/inicijative za Nagradu ili Priznanje „Krunoslav Sukić“ pridonijeti će vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki te građanskih inicijativa u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Svojom nominacijom iskazat ćete zahvalnost nominiranima a, ujedno, ohrabriti i druge građane da političku moć koju imaju pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.

Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ je utemeljio Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek 2009. godine u čast jednog od svojih utemeljitelja, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića

Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dodjeljujemo osobama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica i novčani iznos od 5.000 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dodjeljujemo osobama za njihov rad u lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj.
Priznanje za nenasilnu akciju godine u Republici Hrvatskoj dodjeljujemo osobama / organizacijama / inicijativama.
Priznanje "Krunoslav Sukić" za knjigu dodjeljujemo autoru/ici/ima knjige objavljene u HR tijekom 2011/2012.g za njezin doprinos stvaranju ozračja boljeg razumijevanja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva.

Nominacije se primaju od 5. rujna do 15. studenoga 2012.g.

Dobitnici Nagrade i priznanja će biti proglašeni na svečanosti u Osijeku, 10. prosinca 2012., na Međunarodni dan ljudskih prava.

Više o Nagradi pogledati na http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada/