Zaklada Slagalica

Započeo je Tjedan filantropije u Osijeku

Datum objave: 25.09.2017. 12:38:26

Osječke zaklade Slagalica i Srce grada Osijeka su se od danas, 25. rujna uključile u program obilježavanja hrvatskog Tjedna filantropije koji će se održat u više hrvatskih gradova kroz idućih sedam dana. Kreativan i sadržajan program u Osijeku rezultat je suradnje dviju lokalnih zaklada i podrške brojnih pojedinaca, tvrtki te Grada Osijeka, što je jedinstven primjer u Hrvatskoj. Kako je istaknula upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj, "Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama inspirirati neke nove filantrope među našim sugrađanima.".

Najavljujući program Tjedna filantropije u Osijeku predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce grada Osijeka Vladimir Ham rekao je: "Ponoseći se dugom i plodonosnom povijesti osječkih filantropa, predstavljajući filantrope danas otvaramo put za novu kulturu življenja i filantropiju sutra." Dogadonačelnica Osijeka, Žana Gamoš istaknula je zadovoljstvo što se i grad Osijek kao grad bogate filantropske povijesti uključio u obilježavanje nacionalnog Tjedna filantropije koji se ove godine održava pod sloganom „Dobrota nas veže i spaja“.

Tjedan filantropije u Osijeku danas započinje javnom tribinom "Tko su filantropi danas? - Legice i lege u akciji" kojom se želi otvoriti diskusiju o značenju i ulozi filantropije u suvremenom društvu te predstaviti poticajne osječke primjere, inicijativu Lege za djecu superjunake i bračni par Garmaz, osnivače udruge Srce za Afriku. Javna tribina se održava u kinu Urania, s početkom u 18:30 sati.

U utorak, 26. rujna od 17 sati se održava Filantropska šetnja Osijekom koja počinje u Tvrđi i koja je otvorena za sve zainteresirane građane. Uz stručno vodstvo će se obići različite lokacije našeg grada koje su važne za osječku filantropsku sliku. U srijedu 27. rujna je organizirana Filantropska vožnja Osijekom prigodno oslikanim tramvajem, od 18 sati, a tramvaj kreće s Trga Ante Starčevića.

U petak, 29. rujna 2017. godine, od 18 do 22 sata Tjedan se zatvara dobrotvornim sajmom originalnog naslova FilantroPIJA u dvorištu iza kina Urania.

Sve ove aktivnosti su dio nacionalnog programa koji se ove godine odvija pod sloganom "Dobrota nas veže i spaja", a u kojemu uz dvije osječke sudjeluje još sedam zaklada.