Zaklada Slagalica

Za mene, za Osijek

Datum objave: 24.01.2017. 12:24:02

Odlučili smo ponuditi našim sugrađanima da sami, svojim sredstvima odlučuju što žele promijeniti u svojoj okolini. Vjerujemo da postoje mnoge ideje, ali i potrebe ljudi koji su spremni izdvojiti male donacije kako bi učinili nešto veliko. Za mene, za Osijek je kampanja u koju se mogu uključiti svi građani i građanke Osijeka. Pozivamo sve pojedinace, obitelj, razrede, radne timove, ekipe iz kafića da se uključe u kampanju i učine nešto dobro za sebe, za svoj grad.

Za mene, za Osijek je kampanja u kojoj želimo potaknuti naše sugrađane da od siječnja do 1. listopada 2017.godine odvoje 5 kuna tjedno za sebe, za svoj grad i odluče u što žele uložiti.

Područja u koja možete usmjeriti svoje donaciju su sljedeća:

  • volonterske akcije u naseljima (uređenje zapuštenih površina i javnih prostora, organiziranje raznih događanja, urbani vrtovi i dr.)
  • njegovanje tradicije, kulture i umjetnosti (izložba, koncerti, promocija gastronomije i dr.)
  • kreativno provođenje slobodnog vremena (gitarijada, radionice lončarstva, pletenja, međugeneracijski tulumi, bicikliranje, zdravo kuhanje i dr.)
  • novi sadržaji u školama (kupovina mikroskopa/ teleskopa/akvarija, postavljanje meteorološke postaje, ugodni prostori za produženi boravak u školi i dr.)
  • I druge aktivnosti kojima možemo pridonijeti poboljšanju kvalitete života u Osijeku.

Prijaviti se možete do 11. veljače 2017. godine, potom ćemo objaviti koliki je očekivani prikupljeni iznos i broj podrški po pojedinom području koji ćemo dodijeliti.

Da biste lakše skupili svoje donacije pripremili smo prigodnu kasicu po koju možete preuzeti u Zakladi Slagalici (Hrvatske Republike 26, Osijek) ili ćemo vam ju dostaviti na željenu adresu u Osijeku. Osim kasice, svatko tko se prijavi za motivaciju tijekom razdoblja prikupljanja će dobiti Filantropski borbeni paket koji sadrži sve što pravom osječkom filantropu treba. Paket se sastoji od kalendara, razglednice, podmetača za čaše te bilježnice s prigodnim porukama. Fotografije pogledajte u prilogu.
Na Europski dan donatora i zaklada, 1. listopada 2017. godine, organizirat ćemo svečano pražnjenje kasica te predstaviti projekte koji će se provesti prikupljenim sredstvima. Sva prikupljena sredstva će Zaklada Slagalica uvećati prema modelu 1:1, za svaku kunu prikupljenu kroz kasice, Zaklada će osigurati još jednu kunu.

Ako smo vas dovoljno uvjerili da je sudjelovanje u kampanji Za mene, za Osijek odlična stvar za vas i Osijek prijavnicu možete preuzeti na dnu stranice. Za sva pitanja možete nam se javiti na broj telefona 031/213-255 ili na e-mail info@zaklada-slagalica.hr.

Pogledajte prilog o ovoj akciji na Slavonskoj televiziji!

Fotografije