Zaklada Slagalica

TFOS 2018: Filantropska "treska"

Datum objave: 27.09.2018. 10:12:11

Sinoć se u prepunom prigodno oslikanom tramvaju tražilo mjesto više, što i ne čudi kada o povijesti filantropije u Osijeku govori prof. Zlata Živaković-Kerže.

Filantropska vožnja tramvajem u sklopu Tjedna filantropije u Osijeku privukla je veliki broj Osječana i Osječanki koji su htjeli čuti više o bogatoj povijesti Osijeka i poznatim Osječkim filantropima i vizionarima. Za vrijeme jednosatne vožnje putnici su saznali kako je Osijek dobio jednu od najsuvremenijih bolnica svog vremena, tko je bila Adela Deszaty, porijeklo uzrečice „na zdravlje“ i mnoge druge zanimljivosti. Popularna osječka treska nije prvi put u službi filantropije, prošle godine je premijerno uključena u program TFOS-a. Neki gosti su obilascima vjerni od prvog TFOS-a 2016. godine i rekli su kako uvijek saznaju nešto novo zbog čega se iz godine u godinu vraćaju.

TFOS 2018 se danas, 27. rujna nastavlja prvom filantropskom potragom za blagom, Amazing Race Osijek, s početkom u 17 sati s Trga Ante Starčevića. Natječu se četiri ekipe i vjerujemo da će biti uzbudljivo do samog kraja.

Fotografije