Zaklada Slagalica

Osvrt na Tjedan filantropije u Osijeku 2017.

Datum objave: 02.10.2017. 12:51:19

Tjedan filantropije je, kao i u mnogim hrvatskim gradovima, održan u Osijeku. U partnerstvu s Zakladom Srce grada Osijeka, sudjelovali smo u obilježavanju drugog hrvatskog Tjedna filantropije te smo pozvali građane Osijeka i okolice da se pridružite nizu događanja koji su se održavali u našem gradu od 25. do 30. rujna 2017. godine.

Sjetimo se da se Tjedan filantropije i prošle godine odvijao u istom terminu i reakcije građana su bile pozitivne. Vjerujemo da se Osječani i dalje tek upoznaju s filantropijom te ih je potrebno podsjetiti da žive u gradu koji ima dugu filantropski povijest. Dvije osječke zaklade osmislile su aktivnosti putem kojih građanin uči, ali i dobiva svijest o tome koliko je danas važno biti filantrop.

Ovogodišnji program bio je bogat i raznolik te je započeo upravo s konferencijom za medije ispred osječkog KBC-a koji je kruna osječke filantropije. Zatim, isti dan građani su mogli sudjelovati u Javnoj tribinii pod nazivom: 'Tko su filantropi danas? – Legice i lege u akciji'. Gosti su nam bili Lege za djecu superjunake i bračni par Garmaz koji nam se javio uživo iz srca Afrike, iz Ruande. Utorak je bio rezerviran za, sada već poznatu, filantropsku šetnju gradom, tijekom koje su građani uz dvosatnu šetnju mogli saznati tko su bili najistaknutiji osječki filantropi. Šetnja je započela u osječkoj Tvrđi, a završila u dvorištu Vikarijata. Ove godine novitet je bila filantropska vožnja tramvajem tijekom koje su, uz stručno vođenje, putnici su obišli cijeli grad. FilantroPIJA je filantropski buvljak, održan zadnji dan Tjedna filantropije na kojem su građani donacijama podržatliosječke udruge te se usput osvježili i poslušali dobru glazbu u dvorištu kina Urania.

Fotografije