Zaklada Slagalica

Kampanjom „Pedala solidarnosti“ djeci iz Ukrajine donirani su bicikli, romobili, role i ostala sportska oprema

Datum objave: 23.07.2022. 11:18:45

Kako što lakše provesti vruće ljeto u Osijeku? Na biciklima!

Kampanja "Pedala solidarnosti" završila je druženjem u Društvenom ateljeu i primopredajom sportske opreme našim prijateljima, obiteljima i djeci iz Ukrajine.

S prikupljenih 16.644 kune djeci smo osigurali bicikle, romobile, role i dodatnu sportsku opremu, sve kako bi im život u našem gradu bio što lakši i ugodniji.

Kampanja „Pedala solidarnosti“ imala je za cilj pružiti podršku djeci iz ukrajinskih obitelji koja su svoje trenutno mjesto pod suncem pronašla upravo u Osijeku. DKolektiv je mapirao potrebe djece i roditelja koji se svake subote okupljaju na aktivnostima "Ukrainian Social Cluba" kojega provodi DKolektiv zajedno s prijateljskim organizacijama civilnog društva. Igor Toman i Ivica Lenard sredinom lipnja ponovno su sjeli za bicikle i još jednom uspješno odvozili zacrtanu rutu, ovoga puta od Zagreba do Trogira, sve kako bi svoje kilometre uz podršku građana donirali za djecu iz Ukrajine. Poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-filantropski tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek DKolektiva 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

Prikupljeno je 16.644 kune kroz ukupno 57 pojedinačnih donacija, a tim smo sredstvima kupili bicikle, romobile, role i sportsku opremu (kacige, štitnike i svjetla) za djecu iz Ukrajine kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija.

Još jedan dodatak uspješnosti kampanje je i podrška gradova koji su se nalazili na biciklističkoj ruti. Veliko hvala Gradu Zagrebu, Gradu Rijeci, Gradu Jastrebarsko, Gradu Trogiru i Gradu Supetru što su pružili logističku i financijsku podršku kampanji.

Fotografije