Zaklada Slagalica

Inovativni alati za poticanje filantropije predstavljeni u Virovitici i Slatini

Datum objave: 15.02.2017. 13:31:34

Ovo Valentinovo za Zakladu Slagalica i naše suradnike iz Virovitice i Slatine je bilo – radno.

14. veljače 2017. godine održali smo radni sastanak s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore u Virovitici te predstavile inovativne alate za poticanje filantropije u lokalnoj zajednici u Slatini.

Na sastanku u HGK ŽK Virovitica s direktorom Milanom Vanđurom i njegovim suradnicama razgovarali smo o zakladi Slagalica i Nagradi Johann Kohlhoffer te o njenom značenju za poticanje korporativne filantropije i suradnje između korporativnog i civilnog sektora u cilju razvoja lokalnih zajednica. Premda je rok za nominacije otvoren do 28. veljače 2017. godine, prva prijava je već došla što nas osobito raduje, istaknula je Julijana Tešija iz Zaklade Slagalica. Za Nagradu se mogu prijaviti tvrtke i obrti sa područja pet slavonskih županija koje su tijekom protekle godine podržale aktivnosti općeg dobra i surađivale s organizacijama civilnog društva.

Na predstavljaju novih alata – on-line modula za doniranje Doniraj.org te Nagrade Johann Kohlhoffer u Slatini s predstavnicima organizacija civilnog društva iz Orahovice, Virovitice i Slatine predstavili smo novi mrežni alat za prikupljanje sredstava koji omogućava organizacijama civilnog društva iz Slavonije i Baranje mentoriranu podršku u postavljanju on-line kampanja. Kampanje mogu biti podignute u trajanju od najviše 30 dana, tijekom koje se mogu prikupiti dodatna sredstva za provedbu aktivnosti na lokalnoj razini. Poziv za iskaz interesa će biti objavljen 15. veljače, a bit će otvoren mjesec dana, rekla je Tešija.

Danas smo u Vukovaru (15. veljače u 15,00 sati), a s predstavljanjima nastavljamo slijedeći tjedan i to u Pleternici (21. veljače u 17,00 sati), Slavonskom Brodu (22. veljače u 15,00 sati) i Vinkovcima (23. veljače u 15,00 sati).