Zaklada Slagalica

Dodijeljena Nagrada Johann Kohlhoffer za 2015. godinu

Datum objave: 31.03.2016. 18:00:00

Dobro poslovanje nije cilj života. Cilj života je čovječnost i briga za drugoga – ovo je poruka Moheda Altrada, vlasnika tvrtke koja je ovogodišnji dobitnik Nagrade Johann Kohnloffer za 2015. godine, Altrad Limex d.o.o. iz Donjega Miholjca.

Odluku o dodjeli Nagrade donio je Odbor Zaklade Slagalica jednoglasno, na svojoj sjednici 9. ožujka 2016. godine. U obrazloženju je navedeno kako je riječ o tvrtci koja je prepoznata ne samo po kvaliteti svojih proizvoda već i po pomaganju. Naime, ova tvrtka čije je sjedište u Francuskoj, u Donjem Miholjcu zapošljava 165 radnika. Tvrtka Altrad Limex već niz godina aktivno podržava organizacije civilnoga društva i institucije/javne ustanove na području grada Donjega Miholjca, među kojima su bili Dječji vrtić Pinokio i Osnovna škola August Harambašić, te lokalne sportske udruge i KUD-ovi.
S početkom izbjegličke krize u Republici Hrvatskoj, Altrad Limex se aktivno uključuje i u pomaganju izbjeglicama i to putem suradnje s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenoga križa Osijek stavljajući na raspolaganje svoja sredstva, opremu, djelatnike i kamione bez naknade kako bi doprinijeli bržoj i direktnoj dostavi prikupljene humanitarne pomoći.

Na svečanoj dodjeli koja se održala u prostorijama Udruženja obrtnika grada Osijeka 31. ožujka 2016. godine, predsjednica Upravnog odbora Zaklade Slagalica i viša stručna suradnica u Odsjeku za međunarodne poslove Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Osijek, Ivana Erak je istaknula kako je svrha ove Nagrade promovirati i poticati filantropiju u zajednici kako bi se što veći broj tvrtki i poduzetnika, ali i pojedinaca općenito, u budućnosti uključio u slične korisne programe ili akcije. Nagrada s druge strane je prilika za promociju stvarnog partnerstva i suradnje između poslovnog sektora i organizacija civilnog društva, prilika da se javnosti u našoj zajednici prikaže humana i odgovorna strana poslovanja koja se često ne vidi, istaknula je Erak.

U ime dobitnika, Nagradu Johann Kohlhoffer je primio Josip Markovac, direktor tvrtke Altrad Limex d.o.o. koji je naglasio da dugoročne održivosti tvrtke nema bez kvalitetnih i partnerskih odnosa s dionicima, ustanovama i organizacijama civilnoga društva te općenito građanima zajednice u kojoj tvrtka djeluje što je zalog za dugoročnu održivost tvrtke.

Altrad Limex d.o.o. čiji je vlasnik Mohed Altrad proglašen poduzetnikom 2014. godine u Francuskoj, osvojila je i prestižnu nagradu Svjetski poduzetnik 2015. godine (Entrepreneur of the Year) u Monaku, u 2014. godini Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki kao posebno priznanje za ostvarene rezultate poslovanja na tradicionalnoj godišnjoj manifestaciji Županijske komore Osijek, a Grad Donji Miholjac joj je dodijelio godišnje priznanje za poslovanje u 2012. godini.

Nagradu Johann Kohlhoffer Zaklade Slagalica su podržali HGK Županijska komora Osijek, HOK Obrtnička komora Osječko-baranjske županije i Zaklada Charles Stewart Mott.

Svečanu dodjelu Nagrade svojim su nastupom uljepšale članice vokalnog ansambla Brevis.

Fotografije

Dokumenti

Obrazloženje

Obrazloženje
0.47 MB