Zaklada Slagalica

7. dodjela Nagrade Johann Kohlhoffer za filantropa godine Slavonije i Baranje iz poslovnog sektora

Datum objave: 22.03.2019. 09:32:33

Zaklada Slagalica dodijelila je jučer sedmu po redu Nagradu „Johann Kohlhoffer“ za filantropa iz poslovnog sektora za Slavoniju i Baranju. Zaklada Nagradu dodjeljuje tvrtkama i obrtima koji su tijekom 2018. godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg interesa na području Slavonije i Baranje.

„Zajedno želimo doprinijeti tome da zajednica u kojoj živimo bude privlačnija za život svih nas, da bude sigurna, inkluzivna i zdravija, da bude otporna na podjele i probleme. Snažna zajednica stvorit će snažno društvo, a takvu sliku naše države želimo vidjeti“ na dodjeli je istaknula upraviteljica Zaklade Branka Kaselj.

Ove godine nominirano je šest poslovnih subjekata, a dobitnici Nagrade za filantropa godine su tvrtka A-Anticus iz Zagreba i obrt ARBO iz Bilja.

Tvrtka A-Anticus d.o.o. od 2018. godine surađuje s Udrugom Breza, točnije njihovom Socijalno-terapijskom zajednicom u Čepinskim Martincima i programom poludnevnog boravka u Vukovaru. Djeca i mladi smješteni u ovim zajednicama su dobila priliku zaželjeti ono što im obitelj ili život u organiziranom stanovanju ne može priuštiti, a tvrtka je te želje i ispunila.

Obrt ARBO donirao je svoje usluge i vrijeme Udruzi Auxilium uređenjem uredskih prostorija Udruge, a Udruzi Dokkica pružio je podršku i pomoć oko prijevoza namještaja tijekom seljenja Udruge, sitnih popravaka u prostorijama i uređenjem interijera Udruge – svojim doprinosom poboljšao je uvjete za rad navedenih organizacija čime je direktno utjecao na njihov nesmetani rad u zajednici.

Nagrade su svečano dodijeljene u Hotelu Osijek, 21. ožujka u 18.00 sati, a uručili su ih zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Boris Piližota, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator, Darko Knežević, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Osječko-baranjske županije i predstavnik prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji tvrtke Želimir Zadravec iz tvrtke Zadravec d.o.o.

Zaklada Nagradu dodjeljuje od 2012. godine, a svrha Nagrade je javno istaknuti tvrtke i obrtnike koji svojim ljudskim, materijalnim ili financijskim resursima postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u području društveno odgovornog poslovanja.

Fotografije: Tomislav Šilovinac

Fotografije