Zaklada Slagalica

Započeo je Tjedan filantropije u Osijeku

Datum objave: 01.10.2021. 09:01:58

1. listopada na Europski dan filantropije i zakladništva dvije osječke zaklade, Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, otvorile su šesti po redu Tjedan filantropije u Osijeku.

Ovogodišnji Tjedan filantropije obilježava se od 1. do 10. listopada, a cjeloviti program na današnjoj konferenciji za novinare najavila je osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković zajedno s upraviteljicom Zaklade Slagalica Brankom Kaselj i Vladimirom Hamom, predsjednikom Upravnoga odbora Zaklade Srce grada Osijeka.

Izložbu Filantropski vremeplov otvorila je dogradonačelnica Jasenka Crnković i istaknula važnost suradnje Grada Osijeka s dvjema osječkim zakladama te kontinuiranu suradnje s tvrtkom Gradski Prijevoz Putnika i Turističkom zajednicom. Dogradonačelnica je pozvala građane da se uključe u aktivnosti Tjedna filantropije te istaknula važnost uključivanja mladih u aktivnosti u zajednici.

Upraviteljica Zaklade Slagalica, Branka Kaselj zahvalila je na velikoj podršci Grada u realizaciji aktivnosti i naglasila važnost promocije filantropije i ulaganja postojećih resursa u opće korisne svrhe, čime nastavljamo tragom bogate osječke filantropske povijesti.

Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce grada Osijeka istaknuo je važnost obilježavanja Tjedna filantropije koji motivira i potiče duh filantropije kod građana.

Glavni cilj obilježavanja Tjedna filantropije je motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije.