Zaklada Slagalica

Tjedan filantropije u Osijeku 2021.

Datum objave: 27.09.2021. 13:30:05

Dvije osječke zaklade, Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, šestu godinu za redom obilježavaju Tjedan filantropije u Osijeku. I ove godine smo smislili niz aktivnosti kojima želimo potaknuti filantropsko djelovanje i osvještavanje o važnosti filantropije.

Tjedan filantropije obilježavamo od 1. do 10. listopada 2021. godine.

Na Europski dan filantropije i zakladništva, 1. listopada otvaramo izložbu o poznatim osječkim filantropima u Staroj pekari pod nazivom Filantropski vremeplov u 10 sati.

Već tradicionalna aktivnost Filantropska šetnja gradom pod vodstvom stručnog vodiča Tina Kovačevića i uz podršku Turističke zajednice Grada Osijeka održat će se 4. listopada s početkom u 17 sati, a startamo s Trga svetog Trojstva u Tvrđi.

Treskom kroz filantropiju provest će nas oslikani tramvaj 6. listopada od 17 do 19 sati. Polazak je s Trga A. Starčevića gdje vas čekaju filantropski tramvaj i stručni vodič, a tijekom vožnje ćete saznati neke od najzanimljivijih filantropskih priča grada Osijeka. Treskom kroz filantropiju podržao je Gradski prijevoz putnika. (ne zaboravite maske)

Potraga za filantropskim blagom je nova aktivnost kojom želimo maturante našega grada potaknuti na istraživanje o filantropskoj povijesti. Okupljanje prijavljenih je na Trgu A. Starčevića je 8. listopada u 16.30 sati. Riječ je o igri Amazing Race, natjecateljsko hodačka avantura širim središtem Osijeka. Prijavljene ekipe će učiti o našem gradu tražeći i rješavajući zagonetke ostavljene na zanimljivim lokacijama.

Glavni cilj obilježavanja Tjedna filantropije je motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije.

Fotografije