Zaklada Slagalica

„Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“

Datum objave: 21.09.2022. 10:33:19

Panel rasprava:

„Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“

Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka organiziraju sedmi Tjedan filantropije koji će nizom aktivnosti promovirati važnost filantropije u zajednici. Jedna od njih je i panel rasprava „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ koja ima za cilj promovirati važnost aktivnog uključivanja u zajednicu i njezin razvoj, a sve kroz različite filantropske aktivnosti, od korporativne filantropije do organizacije promotivnih kampanja te obrazovanja za filantropiju. Podršku panel raspravi u okviru Tjedna filantropije pruža Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Na panelu će sudjelovati građani i građanke koji svojim zalaganjem i djelovanjem razvijaju priču moderne filantropije u Osijeku:

  • Ivana Ravlić, tvrtka Ravilć d.o.o., dobitnik Nagrade za filantropa godine „Johann Kohlhoffer“ u kategoriji tvrtke za 2019. i 2020. godinu.
  • izv., prof. dr.sc. Marina Stanić, prodekanica za znanost Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
  • Mirko Vukotić, član neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, dobitnik posebnog priznanja „Johann Kohlhoffer“ za filantropsku inicijativu građana 2016. godine.
  • Saša Milaković, član Savjeta mladih Grada Osijeka, član neformalne inicijative mladih Mladforma i predsjednik Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
  • Iva Marija Ilić i Goran Medaković, stručni suradnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Panel rasprava će se održati u utorak, 27. rujna u 18 sati u velikoj dvorani Stare pekare.

U sklopu panela bit će predstavljeni rezultati istraživanja koji su proveli doc.dr.sc. Marija Šain, Mateja Grbić i Jakov Lučenčić s Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom „Društveno-ekonomska važnost individualne filantropije“, a koje je objavljeno u zborniku radova s međunarodnog interdisciplinarnog umjetničko-znanstvenog skupa Pajo Kolarić i njegovo doba.

Panel rasprava je namijenjena svim zainteresiranim građanima, posebno mladima, koji imaju interes za aktivno uključivanje u društveni život zajednice kao kreatora društvenih promjena. Osim Tjedna filantropije, panelom „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ obilježavamo i Europski dan održivih zajednica koji ima za cilj razvijati i promovirati oblike podrške mladim vođama i građanima koji oblikuju naše sadašnje i buduće zajednice diljem Europe.