Zaklada Slagalica

Lokalna filantropija - što nas povezuje?

Datum objave: 23.09.2019. 11:16:27

Ovogodišnji Tjedan filantropije u Osijeku otvoren je izložbom o povijesti filantropije u Tuzli i Osijeku.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Žana Gamoš zajedno s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i upraviteljicom Zaklade Slagalica Brankom Kaselj, a pripremile su je Zaklada Slagalica i Fondacija tuzlanske zajednice.

Nakon izložbe, raspravljalo se o aktivnim zajednicama i primjerima dobre prakse u Osijeku i Tuzli. Na tribini su sudjelovali predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice, izvršna direktorica Fondacije Jasna Jašarević i koordinator programa filantropije Tarik Baraković, predsjednik upravnog odbora Zaklade Srce grada Osijeka Vladimir Ham i upraviteljica Zaklada Slagalica Branka Kaselj.

Fondacija tuzlanske zajednice, zaklada je koja već više od 10 godina provodi programe organiziranja i razvoja zajednice na području Tuzlanskog kantona, a u Osijeku su predstavili samo djelić uspješnih priča i naučenih lekcija o aktiviranju građana, građanskom doprinosu razvoju i filantropiji.

Osijek i Tuzla su gradovi prijatelji koji od 1996. godine razvijaju suradnju kroz različite gospodarske, umjetničke, sportske i druge aktivnosti, no ovo je prvi put da se govorilo o sličnostima i izazovima vezanima uz razvoj vođen zajednicom, lokalnom potencijalu za filantropiju i građanskom aktivizmu.

Fotografije