Zaklada Slagalica

On-line modul i Nagrada Johann Kohlhoffer predstavljeni u Vukovaru

Datum objave: 16.02.2017. 09:34:59

Jučer, 15. veljače 2017. godine predstavile smo inovativne alate za poticanje filantropije u lokalnoj zajednici u Vukovaru.

Ispred desetak predstavnika organizacija civilnog društva sa šireg područja Vukovara te lokalnih medija, Julijana Tešija je najprije govorila o Nagradi Johann Kohlhoffer i njenom značenju za poticanje korporativne filantropije, a zatim i o on-line alatu za prikupljanje sredstava Doniraj.org.

Govoreći o Nagradi Johann Kohlhoffer, Tešija je rekla da je ona priznanje za filantropsko djelovanje tvrtki i obrta tijekom protekle godine, te za suradnju između korporativnog i civilnog sektora u cilju razvoja lokalnih zajednica. Tvrtke i obrte sa područja pet slavonskih županija se može nominirati do 28. veljače 2017. godine; njih mogu nominirati organizacije civilnog društva, a mogu se nominirati i sami, istaknula je Julijana Tešija iz Zaklade Slagalica.

Doniraj.org je novi mrežni alat za prikupljanje sredstava koji omogućava organizacijama civilnog društva iz Slavonije i Baranje. Organizacije koje će prijaviti svoju ideju za kampanju do 15. ožujka 2017. godine dobit će mentoriranu podršku Zaklade Slagalica u postavljanju svoje prve on-line kampanje. Do tri kampanje mogu biti podignute u isto vrijeme, vrijeme za prikupljanje sredstava je najviše 30 dana, iza čega slijedi provedba aktivnosti u zajednici, rekla je Tešija.

Ako niste stigli doći na naša predstavljanja do sada, to možete učiniti još tijekom slijedećeg tjedna kada smo u Pleternici (21. veljače u 17,00 sati), Slavonskom Brodu (22. veljače u 15,00 sati) i Vinkovcima (23. veljače u 15,00 sati).