Zaklada Slagalica

On-line modul i Nagrada Johann Kohlhoffer predstavljeni u Pleternici

Datum objave: 22.02.2017. 09:55:39

Jučer, u Poduzetničkom inkubatoru u Pleternici održan je sastanak gradonačelnice Grada Pleternice, Antonije Jozić, gradonačelnika i načelnika općina s užeg područja Požeško-slavonske županije i predstavnica Zaklade Slagalica iz Osijeka. Na sastanku je bilo riječi o modalitetima suradnje između jedinica lokalne samouprave i Zaklade Slagalica u sklopu IPA 2012 projekta „Povjerenje u lokalnu filantropiju“ ali i o nastavku suradnje nakon završetka ovoga projekta.

Nakon sastanka, Zaklada Slagalica je održala javno predstavljanje novih alata za poticanje filantropije. Ispred petnaest predstavnika organizacija civilnog društva s šireg područja Pleternice, Julijana Tešija je govorila o Nagradi Johann Kohlhoffer i njenom značenju za poticanje korporativne filantropije. Ona je istaknula da je ova Nagrada priznanje tvrtkama i obrtima za njihovo filantropsko djelovanje tijekom protekle godine, ali i za suradnju s civilnim sektorom u cilju razvoja lokalne zajednice. Zatim je pozvala organizacije civilnog društva da nominiraju tvrtke i obrte s područja Požeško-slavonske županije i na taj način zahvale na pruženoj ruci potpore poslovnom sektoru u realizaciji svojih aktivnosti. Nominacije se mogu poslati do 28. veljače 2017. godine, a prijava je jednostavna, putem popunjavanja obrasca koji se nalazi na stranici Zaklade Slagalica.

Jelena Gordana Zloić je predstavila novi mrežni alat za prikupljanje sredstava Doniraj.org koji je namijenjen organizacijama civilnog društva iz Slavonije i Baranje. Putem poziva koji se nalazi na stranici Doniraj.org organizacije mogu prijaviti svoju ideju za aktivnost za koju žele prikupljati sredstva do 15. ožujka 2017. godine i dobiti mentoriranu podršku Zaklade Slagalica u postavljanju svoje prve on-line kampanje. Do tri kampanje mogu biti podignute u isto vrijeme, vrijeme za prikupljanje sredstava je najviše 30 dana, iza čega slijedi provedba aktivnosti u zajednici, rekla je Zloić.

Predstavljanja se provode u sklopu projekta Povjerenje u (lokalnu) filantropiju koji Zaklada Slagalica provodi s partnerskim udrugama P.G.D.I. iz Belog Manastira i ODRAZ iz Zagreba, financiranog sredstvima Europske unije putem Programa: IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva i sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.